Certifikace a bezpečnost koření a směsí koření TRUMF
"Koření a směsi koření TRUMF jsou vyráběny v nejvyšším evropském standardu. Úroveň zajištění systému jakosti potvrzuje i udělení certifikátu podle mezinárodní normy ISO 9001:2008 a rovněž udělení certifikátu ISO 14001:2004 pro životní prostředí renomovanou firmou BVC." Vysoký standard bezpečnosti koření TRUMF prokazuje rovněž certifikát IFS, jehož jsme držiteli.
ISO 9001:2008
ISO 9001:2008 je norma primárně zaměřena na "Total Quality Management" nebo jak zní oficiální překlad "management kvality". Představa "kvality" je značně relativní, proto standardizovaná definice kvality v ISO 9001, shromažďuje všechny znaky produktu, které zákazník očekává. "Management kvality" znamená, že organizace ručí za to, že její koření a směsi koření odpovídají požadavkům jejích zákazníků.
ISO 14001:2004
ISO 14001:2004 je v prvé řadě zaměřena na "řízení životního prostředí".Usiluje o to, aby organizace minimalizovala všechny rušivé vlivy své činnosti na životní prostředí. V případě ISO 14001 platí totéž o všem, co je možné udělat pro to, aby nebylo ohroženo životní prostředí ( ať už v průběhu výroby nebo při používání výrobku ) znečišťováním nebo vyčerpáváním přírodních zdrojů.
ISO 22000:2005
Bezpečnost výrobků, směsí koření a kořenících přísad je zajištěna zejména:
- Systémem HACCP, který definuje správnou výrobní a hygienickou praxi
- Vstupní kontrolou koření a směsí koření
- Výrobní kontrolou koření a směsí koření
- Výstupní kontrolou koření a směsí koření
- Kontrolou složení koření a kořenících směsí
- Průchodem výrobků supermagnety
- Průchodem výrobků detektorem kovů
- Kontrolou mikrobiologické čistoty koření a směsí koření
- Zjišťováním přítomnosti cizorodých látek v koření jako jsou těžké kovy, pesticidy, aflatoxiny
- HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points)
Systém kritických bodů zajišťuje preventivní a systematický přístup ke včasné identifikaci nebezpečí zdravotní závadnosti a k zamezení jeho vzniku. Důsledná aplikace výrazně snižuje nejen zdravotní rizika, ale i ekonomické ztráty ve výrobě koření. Systém kritických bodů je zaměřen na klíčové faktory, které ovlivňují bezpečnost a zdravotní nezávadnost potravin v celém potravinovém řetězci od zpracování suroviny až po prodej.
IFS Food
Certifikát uděluje Organizace IFS (Internatinal Featured Standards). Jde o neziskovou společnost která spravuje mezinárodní standardy IFS Food, IFS Logistics, IFS Cash & Carry, IFS HPC a IFS Brokers. Na tvorbě standardů IFS se podíleli německé (HDE), francouzské (FCD) a italské (ANCC, ANCD) maloobchodní svazy ve spolupráci s výrobci, certifikačními orgány a uživateli standardu. Standard IFS Food vznikl z požadavků německých a francouzských obchodních řetězců jako všeobecný standard na bezpečnost potravin v obchodních řetězcích. Tento certifikát vyžadují především obchodní řetězce.

