Měkké salámy

Velmi široká skupina salámů určená především ke krájení. V této skupině našly velké uplatnění extrakty přírodního koření, existuje však i skupina měkkých salámů, ve kterých koření plní i úlohu tzv. vložky. Pro všechny typy těchto uzenin jsme schopni navrhnout a dodat optimální technologické řešení včetně aditiv a koření.

 

Z našeho sortimentu koření a směsí koření vybíráme

 

Kód: FCZA-02353
Název: Gothajský salám A kombi
Použití: Kombi směs koření vhodná pro výrobu měkkých salámů (jemně vypracované dílo s vložkou tvořenou kousky špeku o velikosti do 8 mm narážené nejčastěji do polyamidových nepropustných střev o průměru 60 - 90 mm. Výrobky jsou tepelně opracovány podle schématu: vybarvení a vaření v páře do dosažení teploty v jádru výrobku 70 °C, ochlazení sprchováním a proudem vzduchu.) Směs přidáváme do díla na začátku kutrování. 
   
Kód: FCZA-03482
Název: Gothaj aroma kombi
Použití: Kombi směs koření vhodná pro výrobu měkkých salámů typu gothajský salám s vložkou špíčku (jemně vypracované dílo s vložkou tvořenou kousky špeku o velikosti do 5 mm narážené nejčastěji do polyamidových nepropustných střev o průměru 60 - 90 mm. Výrobky jsou tepelně opracovány podle schématu: vybarvení a vaření v páře do dosažení teploty v jádru výrobku 70 °C, ochlazení sprchováním a proudem vzduchu.) 
   
Kód: FCZA-06328
Název: Junior H kombi
Použití: Kombi směs koření vhodná pro výrobu masných výrobků typu junior nebo pariser (jemně vypracované dílo bez vložky narážené nejčastěji do polyamidových nepropustných střev o průměru 50 - 70 mm. Výrobky jsou opracovány podle schématu: vybarvení a vaření v páře do dosažení teploty v jádru výrobku 70 °C, ochlazení sprchováním a proudem vzduchu.) Směs přidáváme do díla na začátku kutrování. 
   
Kód: FCZA-00301
Název: Koňský točený salám
Použití: Kombi směs koření vhodná pro výrobu masných výrobků typu kabanos (jemně vypracované dílo bez vložky nebo s vložkou naražené do přírodních hovězích kroužkových střev Výrobky jsou tepelně opracovány podle schématu: vybarvení, osušení, uzení, vaření v páře do dosažení teploty v jádru výrobku 70 °C, ochlazení sprchováním a proudem vzduchu.) Směs přidáváme do díla na začátku kutrování. 
   
Kód: FCZA-00295
Název: Junior
Použití: Kombi směs koření vhodná pro výrobu měkkých salámů (jemně vypracované dílo bez vložky narážené nejčastěji do polyamidových nepropustných střev o průměru 60 - 90 mm. Výrobky jsou tepelně opracovány podle schématu: vybarvení a vaření v páře do dosažení teploty v jádru výrobku 70 °C, ochlazení sprchováním a proudem vzduchu.) Směs přidáváme do díla na začátku kutrování. 
   
Kód: FCZA-06816
Název: Polský salám P kombi
Použití: Kombi směs koření vhodná pro výrobu různých druhů masných výrobků        
   
Kód: FCZA-06417
Název: Junior U kombi
Použití: Kombi směs koření vhodná pro výrobu masných výrobků typu junior nebo pariser (jemně vypracované dílo bez vložky narážené nejčastěji do polyamidových nepropustných střev o průměru 50 - 70 mm. Výrobky jsou opracovány podle schématu: vybarvení a vaření v páře do dosažení teploty v jádru výrobku 70 °C, ochlazení sprchováním a proudem vzduchu.) Směs přidáváme do díla na začátku kutrování. 
   
Kód: FCZA-06465
Název: Výrobní salám AF maxi
Použití: Maxi směs koření vhodná pro výrobu měkkých salámů typu junior nebo pariser (jemně vypracované dílo bez vložky narážené nejčastěji do polyamidových nepropustných střev o průměru 60 - 90 mm. Výrobky jsou tepelně opracovány podle schématu: vybarvení a vaření v páře do dosažení teploty v jádru výrobku 70 °C, ochlazení sprchováním a proudem vzduchu.) Směs přidáváme do díla na začátku kutrování. Přípravek obsahuje želírující látky zajišťující vysokou vaznost vody a pevnou strukturu hotového výrobku. 
   
Kód: FCZA-00289
Název: Gothajský salám extra
Použití: Extra směs koření vhodná pro výrobu měkkých salámů (jemně vypracované dílo s vložkou tvořenou kousky špeku o velikosti do 8 mm narážené nejčastěji do polyamidových nepropustných střev o průměru 60 - 90 mm. Výrobky jsou tepelně opracovány podle schématu: vybarvení a vaření v páře do dosažení teploty v jádru výrobku 70 °C, ochlazení sprchováním a proudem vzduchu.) Směs přidáváme do díla na začátku kutrování. Přípravek obsahuje želírující látky zajišťující vysokou vaznost vody a pevnou strukturu hotového výrobku. 
   
Kód: FCZA-00325
Název: Polský salám s cibulí
Použití: Kombi směs koření vhodná pro výrobu měkkých salámů (jemně zrněné dílo s mozaikou tvořenou libovým a tučným vepřovým masem se zrnem do 30 mm naražené do klihovkových střev o průměru 50 mm. Výrobky jsou tepelně opracovány podle schématu: vybarvení, osušení, uzení, vaření v páře do dosažení teploty v jádru výrobku 70 °C, ochlazení sprchováním a proudem vzduchu.) Směs přidáváme do díla na začátku kutrování. 
   
Kód: FCZA-01251
Název: Česnekový salám fokhagymás
Použití: Komplexní přípravek vhodný pro přípravu láků na výrobu vložek šunkových salámů a klobás Maso se pomele na řezačce a masíruje v masírce společně s připraveným lákem Dílo je narážené nejčastěji do polyamidových nepropustných střev o průměru 120 mm. Výrobky jsou tepelně opracovány podle schématu: vybarvení a vaření v páře do dosažení teploty v jádru výrobku 70 °C, ochlazení sprchováním a proudem vzduchu.) Přípravek obsahuje želírující látky zajišťující vysoku vaznost vody a pevnou strukturu hotového výrobku. 
   
Kód: FCZA-05767
Název: Gothaj kombi KII
Použití: Kombi směs koření vhodná pro výrobu tepelně opracovaných masných výrobků typu gothajský salám s vložkou špíčku. 
   
Kód: FCZA-00330
Název: Šunkový krakauer bez papriky
Použití: Kombi směs koření vhodná pro výrobu spojek šunkových salámů Směs přidáváme do díla na začátku kutrování. 
   
Kód: FCZA-00332
Název: Šunkový salám solo
Použití: Solo směs koření vhodná pro výrobu spojek šunkových salámů Směs přidáváme do díla na začátku kutrování. 
   
Kód: FCZA-00333
Název: Šunkový salám kombi
Použití: Kombi směs koření vhodná pro výrobu spojek šunkových salámů Směs přidáváme do díla na začátku kutrování. 
   
Kód: FCZA-01223
Název: Krušnohorský salám LUB
Použití: Maxi směs koření vhodná pro výrobu měkkých salámů typu Krkonošský nebo Oděsský salám (jemně zrněné dílo s mozaikou tvořenou libovým a tučným vepřovým masem se zrnem 4 - 5 mm naražené do klihovkových střev o průměru 45 mm. Výrobky jsou tepelně opracovány podle schématu: vybarvení, osušení, uzení, vaření v páře do dosažení teploty v jádru výrobku 70 °C, ochlazení sprchováním a proudem vzduchu.) Směs přidáváme do díla na začátku kutrování. Přípravek obsahuje želírující látky zajišťující vysoku vaznost vody a pevnou strukturu hotového výrobku. 
   
Kód: FCZA-02620
Název: Slovenský salám A kombi
Použití: Kombi směs koření vhodná pro výrobu měkkých salámů s jemně vypracovaným dílem (jemně vypracované dílo bez vložky naražené do přírodních nebo klihovkových střev o průměru 36 - 40 mm tepelně opracované podle schématu: vybarvení, osušení, uzení, vaření v páře do dosažení teploty v jádru výrobku 70 °C, ochlazení sprchováním a proudem vzduchu.) Směs přidáváme do díla na začátku kutrování  
   
Kód: FCZA-03107
Název: Salám Radegast kombi
Použití: Kombi směs koření vhodná pro výrobu tepelně opracovaných masných výrobků typu šunky, uzená masa, šunkové a pološunkové salámy. (jemně vypracované dílo s vložkou tvořenou kousky masa a tuku o velikosti  5 mm) narážené nejčastěji do polyamidových nepropustných střev o průměru 60 - 90 mm. Výrobky jsou tepelně opracovány podle schématu: vybarvení, osušení, uzení, vaření, nebo pouze vaření) Směs přidáváme do díla na začátku kutrování nebo míchání. 
   
Kód: FCZA-05976
Název: Turistický polosuchý A3 kombi
Použití: Kombi směs koření vhodná pro výrobu trvanlivých výrobků typu Turistický salám (jemně zrněné dílo s mozaikou tvořenou libovým a tučným vepřovým masem se zrnem 3 - 4 mm naražené do klihovkových střev o průměru 65 mm. Výrobky jsou tepelně opracovány podle schématu: vybarvení, osušení, uzení, vaření v páře do dosažení teploty v jádru výrobku 70 °C, ochlazení sprchováním a proudem vzduchu.) Dále jsou sušeny v sušárně za definované teploty a vlhkosti do dosažení požadovaných senzorických a analytických parametrů Směs přidáváme do díla na začátku kutrování. 
   
Kód: FCZA-02499
Název: Gothajský salám O kombi
Použití: Kombi směs koření vhodná pro výrobu měkkých salámů typu gothajský salám s vložkou špíčku (jemně vypracované dílo s vložkou tvořenou kousky špeku o velikosti do 8 mm) narážené nejčastěji do polyamidových nepropustných střev o průměru 90 mm, tepelně opracované podle schématu: vybarvení a vaření v páře do dosažení teploty v jádru výrobku 70 °C, ochlazení sprchováním a proudem vzduchu.) Přípravek obsahuje vysoký podíl papriky. Směs přidáváme do díla na začátku kutrování spojky 
   
Kód: FCZA-02633
Název: Slovenský salám O kombi
Použití: Kombi směs koření vhodná pro výrobu měkkých salámů typu kabanos (jemně vypracované dílo s vložkou tvořenou kousky masa a tuku o velikosti  5-20 mm) naražené do přírodních nebo klihovkových střev o průměru 36 - 40 mm tepelně opracované podle schématu: vybarvení, osušení, uzení, vaření v páře do dosažení teploty v jádru výrobku 70 °C, ochlazení sprchováním a proudem vzduchu.) Přípravek obsahuje vysoký podíl papriky. Směs přidáváme do díla na začátku kutrování spojky 

 

Informace

Zaujala vás naše nabídka koření a směsí koření nebo jste napak nenašli to, co hledáte a potřebujete víc informací? Máte zájem o vývoj výrobku přesně dle vašich specifikací? Potřebujete technologickou radu?

 

Jsme připraveni odpovědět na vaše dotazy.

Kontaktujte prosím naše obchodní zástupce nebo použijte kontaktní formulář.